16 dec 2017

Infoblad jul-nyår 2017

2017-12-16 16:11

Dags för årets sista informationsblad från styrelsen!

Nu står julen för dörren, men vi är redan redo för att ta hand om era barrande granar och har beställt en container för ändamålet. Den kommer att finnas på plats vecka 2.

Som tidigare meddelats kommer tvättstugan i hus 18 att renoveras och vara avstängd 20–21 december.

Rökdetektorer i garage kommer bytas ut 19 december. Ägare till bilar som behöver flyttas på har kontaktats via e- post.

Underhållsplanen har gåtts igenom och uppdaterats. Vi räknar med att komma igång med flera renoveringsinsatser under våren.

Styrelsen önskar GOD JUL och GOTT NYTT ÅR och påminner alla om att släcka stearinljusen när ni lägger er eller lämnar lägenheten!

Nästa styrelsemöte äger rum den 22 januari.

30 nov 2017

Infoblad november-december 2017

2017-11-30 21:00

Året går mot sitt slut. Flera planerade underhållsinsatser är på gång, men några dröjer in på det nya året. Maskinerna i tvättstugan i hus 18 (tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp) kommer dock att bytas ut före jul, närmare bestämt den 20-21 december. Under dessa dagar kan den tvättstugan inte användas. Särskilt meddelande har anslagits och bokningsmöjligheten kommer att spärras.

Vi är ålagda av Stockholms stad att utföra obligatorisk radonmätning i våra fastigheter. Mätare har beställts och kommer inom kort att fördelas på ca 20 % av våra lägenheter. De som blir utvalda kommer att bli kontaktade och informerade.

Nu har uppställningsplatser för utryckningsfordon märkts ut med skyltar, på gångvägen framför husen, nedre plan. Var noga med att inte blockera dessa platser!

Nästa styrelsemöte äger rum den 12 december.

2 nov 2017

Infoblad oktober-november 2017

2017-11-02 20:43

Tack alla som kom och arbetade på höstens städdag den 29 oktober! Det blåste snålt, men med gemensamma krafter städade vi cykel- och barnvagnsrum, tvättstugor och gårdar. Och det gick ju bra att äta korv och hamburgare med handskarna på!

Den planerade trapphusmålningen är inte bortglömd, men får vänta lite eftersom vi just nu prioriterar ytskiktsrenoveringar av gruppboendets lägenheter i hus 16.

Vi kommer även att byta ut rökdetektorerna i fastigheternas automatiska brandsäkerhetssystem.

Nu går vi mot mörkare tider, så det är dags för den sedvanliga påminnelsen så här års: Glöm inte att släcka stearinljusen!

Nästa styrelsemöte äger rum den 29 november.

21 sep 2017

Infoblad september 2017

2017-09-21 20:32

Hösten närmar sig och det är dags för lite aktuell information från styrelsen.

Laddstationer för elbilar har installerats på fyra av parkerings-platserna i det övre garaget. Installationen har till 50 % bekostats av Klimatklivet. (Resten av kostnaden kommer att täckas av framtida avgifter.) För dessa platser finns en särskild kö – kontakta garageansvarig på garage@kraftan.styrelseproffset.se, eller via hemsidan.

Söndagen den 29 oktober äger höstens städdag rum! Vi träffas klockan 14.00 (OBS vintertid!) på planen mellan hus 16 och 18 (vid infarten till garaget). Sedan hjälps vi åt med allt som behöver göras för att traditionsenligt avsluta med grillning – föreningen bjuder förstås.

Maskinerna i tvättstugorna kommer successivt att bytas ut och vi börjar med tvättstugan i hus 18. Information om när detta sker, och vilka konsekvenser det får för användningen av tvättstugan, kommer att anslås.

Nästa styrelsemöte äger rum den 30 oktober.

4 sep 2017

Infoblad augusti 2017

2017-09-04 20:18

Sommaren börjar gå mot sitt slut. Även om vi ännu hoppas på många sköna dagar och kvällar vid Ulvsundasjöns strand vill styrelsen hälsa alla medlemmar välkomna tillbaka till vardagen. Ett särskilt välkommen till våra nyinflyttade grannar!

Boka redan nu in söndagen den 29 oktober för föreningens höststäddag. Då hjälps vi åt med att snygga upp i våra gemensamma utrymmen inne och ute, för att avsluta med sedvanlig grillning. Närmare information kommer i början av oktober.

Vi vill också påminna alla om att inte stänga av golvvärmen i badrummen. Det är viktigt av två skäl: dels för att förhindra bakterietillväxt, dels för att inte skapa störningar i systemet. Värmen regleras av termostat. Har ni problem med för varma golv, kontakta vår fastighetsförvaltare Valvet. (Kontaktuppgifter finns i entréerna.)

Nästa styrelsemöte äger rum den 20 september.

 

8 jun 2017

Infoblad juni 2017

2017-06-08 13:37

Stort tack för deltagandet vid föreningens stämma den 30 maj! Då godkändes föreningens årsredovisning och beslut fattades bland annat om ändrade andelstal (som följd av att ytterligare en bostadsrätt tillkommit) samt om att inte friköpa vår tomtmark.

Därtill utsågs en ny styrelse som nu konstituerat sig på detta sätt:

 • Marie-Therese Bäcknäs – ordförande samt garage
 • Joakim Hübel – vice ordförande samt kassör
 • Anna-Malin Karlsson – sekreterare
 • Sara Asp – juridik och avtal
 • Håkan Wiman – IT-frågor, nycklar
 • Nils Wennlund – fastighetsfrågor
 • Fredrik Lindberg – fastighetsfrågor

Till interna revisorer utsågs Gustav Örn (ordinarie) och Lars-Åke Bergström (suppleant).

Till valberedning utsågs Johan von Essen (sammankallande), Bi Hjern Thedéen och Martin Klint.

Den nya styrelsen önskar alla en trevlig sommar!

Nästa styrelsemöte äger rum den 24 augusti.

15 maj 2017

Infoblad maj 2017

2017-05-15 21:16

Hej alla medlemmar – vi ses väl på stämman!?

 • Som medlem i en bostadsrättsförening är det viktigt att delta på föreningens årsstämma. Du får då ta del av bl a ekonomisk information samt andra för föreningen viktiga frågor. Du har också möjlighet att engagera dig i din förening. Så vi hoppas vi ses den 30 maj kl 18.30 på Restaurang Tastory,  Lindhagensgatan 126. Varmt välkomna!

 • Stor tack för den fina uppslutningen på vårens städdag! Så fint det blev! Vi har nu en medlem per hus som kommer att sköta om våra blommor i våra entréer. Om du vill komma i kontakt med någon av dom så är det följande personer:

 • Hus 16 – Lena de Vahl

 • Hus 18 – Annika Forsberg

 • Hus 20 – Mikael Tilander

 

    Nästa styrelsemöte blir i juni och hålls av den nya styrelsen.

Om du har någon fråga som du vill att styrelsen ska ta upp; gå in på vår hemsida kraftan.se så kan du lämna din fråga där!   

3 maj 2017

Infoblad april 2017

2017-05-03 15:13

Hej alla boende!

* Vi ses väl på årsstämman tisdagen den 30 maj, på restaurang Tastory, Lindhagensgatan 126 kl 18.30. Kallelse, agenda samt övrigt material kommer inom kort läggas i postfacken. Varmt välkomna! 

* Successivt (med början nu i maj) kommer luckorna till våra postfack bytas ut till nya och säkrare luckor. Vi återkommer till er boende när det är dags för byte och logistiken kring bytet.

* Poolbilen är nu på plats - praktisk information kring detta finns på vår hemsida. Att ge tillgång till en bilpool är ett led i föreningens ambition att verka för en god miljö. En bilpoolplats vet vi minskar behovet av egna bilar. I denna ambition ingår även införandet av ett antal laddningsboxar för elbil i vårt garage, 

* Snart dags för vårens städdag – nämligen nu på söndag den 7 maj. Samling kl 14.00 på gården mellan hus 16 och 18. Vi avslutar som vanligt med grillning på vår fina gård en trappa upp mellan hus 18 och 20. I samband med vårstädningen efterlyser vi fler frivilliga för att sköta om våra blomkrukor i entréerna. På städdagen kommer det att finnas blommor, jord mm för plantering.

* För vår gemensamma trivsel, av säkerhetsskäl samt med hänsyn till våra städare är det inte ok att ställa tex sopor, skor och annat utanför lägenhetsdörrarna. 

Nästa styrelsemöte blir den 11 maj

Om du har någon fråga som du vill att styrelsen ska ta upp; gå in på vår hemsida kraftan.se så kan du lämna din fråga där!

24 apr 2017

Infoblad mars 2017

2017-04-24 08:28

Hallå alla boende!

Aprilvädret är här – alltid spännande att se vad det innebär!

- Vi kommer att installera fyra stycken laddningsboxar för elbilar – vi hoppas de kommer vara på plats i garaget efter sommaren. Förtur i vår garagekö kommer att ges till elbilsägare. Vid intresse kontakta Marie-Therese Bäcknäs, garage- och nyckelansvarig. 

- Vi vill igen påminna om vårens städdag och hoppas på fint väder och stor uppslutning! Den går av stapeln söndagen den 7 maj.

- Vi passar även på att påminna om den kommande årsstämman den 30 maj.

Eventuella motioner eller fråga från medlem ska inkomma skriftligen till styrelsen senast den 30 april.

NÄSTA STYRELSEMÖTE BLIR DEN 24 APRIL

27 feb 2017

Infoblad februari 2017

2017-02-27 20:13

Hej alla medlemmar!

 • Styrelsen har beslutat att gå vidare med installation av fyra st laddningsboxar för elbilar och räknar med att dessa ska vara på plats efter sommaren. Intresserade boende både med och utan garageplats som har eller planerar att införskaffa en elbil, anmäler intresse till Marie-Therese Bäcknäs, garage- och nyckelansvarig för att ställa sig i kö. 
 • Styrelsen förbereder årets underhållsarbete vilket tidigare har nämnts. Det inkluderar bl.a. uppfräschning av ytskikt i trapphus, utbyte av postboxar samt belysning i allmänna utrymmen. 
 • Under våren har vi förhoppningar om att kunna erbjuda en bilpoolsplats via Sunfleet Carsharing som kommer finnas på egen parkeringsplats mellan hus 16 och 18. 
 • Vi har noterat att bilar står parkerade mellan och vid våra hus under längre perioder. Vi påminner om att det är parkeringsförbud på vår gemensamma gård!
 • Vårens städdag kommer att bli söndagen den 7 maj. Vi återkommer med mer info - boka in detta datum redan nu!
 • Vi passar på att påminna om den kommande årsstämman den 30 maj. Eventuella motioner eller fråga från medlem ska inkomma skriftligen till styrelsen senast den 30 april.
 • Nästa styrelsemöte blir den 27 mars
16 jan 2017

Infoblad januari 2017

2017-01-16 00:00

Gott nytt år alla boende i Brf Kräftan!

 • Årets stämma kommer att gå av stapeln den 30 maj – vi vill påminna om att eventuella motioner eller fråga från medlem ska inkomma skriftligen till styrelsen senast den 30 april. Vi återkommer med den formella kallelsen.
 • Vårens städdag kommer att bli söndagen den 7 maj. Vi återkommer med mer info - boka in detta datum redan nu!
 • Styrelsen förbereder ommålning av trapphusen under året. Det finns fortfarande tid kvar till att anmäla dig till att ingå i projektgruppen för detta.
 • Byte av postboxar kommer att ske under våren. De nya kommer bli säkrare, fräschare och snyggare och ingår som ett led i uppfräschningen av våra trappuppgångar.
 • Vi kommer även se över belysningen i våra garage.

Nästa styrelsemöte blir den 22 februari.